Bobler i glasset

I går var jeg sammen med maken, makens bror og hans samboer på Dagens Næringsliv og Smak sin Champangemesse. Kan trygt si vi koste oss. Min tilnærming til champagne er rett og slett at jeg er veldig glad i bobler. Vi snakker cava, prosecco og cremanter. Alt til sitt bruk.

Jeg smakte meg gjennom bobler fra 250kr til litt over 2000kr. Falt selvsagt for et par champagner i det øvre sjiktet.

Henri Giraud Argonne Grand Cru 2004, ekspertene beskriver den slik: Bakverk, tang og bakte epler og med innslag av krydder og tørket sitrusskall. Flott, lett og moden eplefrukt på smak, elegant og lett krydret med en kjølig og ren, tørr utgang med en flott sammensatt lengde.

Jeg sier deilig, deilig, deilig og veldig dyr.

Pommery Cuvee Lousise 2002, produsenten beskriver den slik: Forskjellige toner med islett av grønt. I nesen er den mineralisk men fortsatt unge, friske sitrusaromaer som sitron og grapefrukt. Man aner også toner av røde bær. Smaken følger opp perfekt med en naturlig eleganse og en lang ettersmak av sitrus, røde bær og mineraler. Flott mousse med kremete, små bobler. En champagne som ville gjort Madam Louise Pommery stolt.

Jeg sier elsker, elsker, elsker og dyr.

Av en eller annen grunn er jeg ikke så veldig glad i rosa bobler men jeg fikk smake en god sak, Laurent-Periier rose. Om denne sier man: dyp rødrosa, aroma preget av bringebær, eple og sitrus. Innslag av mineraler og mynte. God og frisk avslutning.

Jeg er enig i alt og grei pris.

Som «hverdags» champagne holder jeg nok en knapp på Blanc de Blancer. Palmer Brut Blanc de Blancs 2010 er en riktig god aperitiff Champagne. Christophe Mignon Brut Nature er også en Blanc de Blancs. Den er knusk tørr og økologisk. Den var også helt etter min smak.

Dette var et lite dykk inn i den store boblesmakedagen. I dette flotte været er det perfekt med bobler. Finn frem din favoritt boble eller kanskje du har lyst til å prøve noen av dem jeg har beskrevet? Riktig god fredag.

rose

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *