I amerikaland spiser man gjerne pannekaker til frokost eller lunsj. De skal være tjukke og luftige. De er gjerne toppet med bacon og lønnesirup. Bær og sjokolade er også en kombinasjon amerikanerene liker godt. Amerikanske pannekaker ligger ikke høyt opp på grovhet skalaen. Men noen ganger kan man vel synde litt? For å få dem ekstra luftige brukes det ofte maltedmilk og eller kjernemelk. Jeg har brukt litt maltekstrakt og gresk youghert. Maltekstrakt finner man blandt vitaminene i butikken. Har du lyst til å være litt syndig i helgen? Sjekk ut min versjon av amerikanske pannekaker.
INGREDIENSER
- 2 egg
- 2,5 dl melk
- 2,5 dl gresk yoghurt
- 280 g mel
- 2 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 1 ss malt ekstrakt (kan sløyfes)
- Pisk det våte sammen. Sikt i mel og bakepulver og rør til alt så vidt er blandet.
- Stek på middels varme i en stekepanne med litt smør. Når det danner seg bobler på den en siden snus pannekakene og stekes ferdig.
Spis pannekakene som dem er eller finn frem til din favoritt topping. Min er rørt blåbær og litt smelta mørk sjokolade.