Appelsincurd

Appelsincurd eller applsinsmør er himmelsk godt. Du kan bruke det i kremer til kaker og på brød i stedet for syltetøy. Eller ikke minst gjør som britene, bruk curd på scones. Det er ikke så avansert å lage – man må bare ha litt tålmodighet.


INGREDIENSER
  • Finrevet skall av 1,5 appelsin (vask appelsinene grundig)
  • 6 eggeplommer
  • 1,5 dl ferskpresset appelsinjuice
  • 2 ts ferskpresset sitronjuice
  • 1,5 dl sukker
  • 4-5 ss meierismør
  1. Tilsett alt unntatt smør. Varm blandingen på forsiktig varme under stadig omrøring. Viktig med svak varme. Rør hele tiden, mens blandingen varmes på svak varme i ca. 10 minutter – til blandingen tykner. Vær tålmodig det skal ikke bli eggerøre.
  2. Ta kjelen av plata og avkjøl litt før smøret tilsettes, litt etter litt under omrøring. Smøret skal være kaldt. Rør inn smøret til det smelter før du tilsetter mer. Avkjøl. Du har nå fått en nydelig curd.

Vil du ha en luksuscurd tilsetter du 2 ts cointreau i  stede for sitron. Håper du er fristet til å prøve.

0 thoughts on “Appelsincurd

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *