Blåbærmuffins 

I dag deler jeg oppskriften på blåbærmuffins som er veldig enkle å lage. Selv de som tyr til ferdigmix kaker vil synes disse muffinsene er kjappe å røre sammen. Og her fungerer fryste blåbær like bra som ferske.


INGREDIENSER
TIL 8 STORE ELLER 12 SMÅ MUFFINS
  • 150 g sukker
  • 1 egg
  • 120 ml matolje
  • 80 ml melk
  • 120 ml gresk yoghurt
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts bakepulver
  • 160 g hvetemel
  • en klype salt
  • 2 dl blåbær
  1. Bland sammen sukker, egg, olje, melk, yoghurt og vaniljeekstrakt  i en bolle. Sikt i mel, bakepulver og en klype salt. Ikke rør for mye. Ha i blåbærene.
  2. Fyll muffinsformene 2/3 fulle. Har du ikke muffinsform bruker du dobbelt lag med muffins papir for at muffinsene ikke skal flyte utover.
  3. Stekes midt i ovnen på 190 grader i ca. 25 min. Steketiden avhenger litt på hvor store muffins du velger å lage. Bruker du fryste blåbær vil steketiden ta ca. 5 minutter lengre. Sjekk med en kakenål eller tannpirker om muffinsene er ferdig. De skal ikke være røre igjen på pinnen.

Et lite tips er å drysse litt mel på blåbærene før du har dem i røren. Dette forhindrer at blåbærene synker til bunns i muffinsene.

Nytes gjerne når de er litt lunkene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *