I dag deler jeg oppskriften på blåbærmuffins som er veldig enkle å lage. Selv de som tyr til ferdigmix kaker vil synes disse muffinsene er kjappe å røre sammen. Og her fungerer fryste blåbær like bra som ferske.
INGREDIENSER
TIL 8 STORE ELLER 12 SMÅ MUFFINS
- 150 g sukker
- 1 egg
- 120 ml matolje
- 80 ml melk
- 120 ml gresk yoghurt
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1 ts bakepulver
- 160 g hvetemel
- en klype salt
- 2 dl blåbær
- Bland sammen sukker, egg, olje, melk, yoghurt og vaniljeekstrakt i en bolle. Sikt i mel, bakepulver og en klype salt. Ikke rør for mye. Ha i blåbærene.
- Fyll muffinsformene 2/3 fulle. Har du ikke muffinsform bruker du dobbelt lag med muffins papir for at muffinsene ikke skal flyte utover.
- Stekes midt i ovnen på 190 grader i ca. 25 min. Steketiden avhenger litt på hvor store muffins du velger å lage. Bruker du fryste blåbær vil steketiden ta ca. 5 minutter lengre. Sjekk med en kakenål eller tannpirker om muffinsene er ferdig. De skal ikke være røre igjen på pinnen.
Et lite tips er å drysse litt mel på blåbærene før du har dem i røren. Dette forhindrer at blåbærene synker til bunns i muffinsene.
Nytes gjerne når de er litt lunkene.
