Eplegløgg 

Desember er gløgg tid.  Da jeg vokste opp var det Tomtegløgg som gjaldt. Den gir gode stemnings minner, men smaken, tja! Nå flommer butikkene over av ulike gløgg typer. Og det finnes mange gode. Men jeg slår selvfølgelig et slag for den hjemmelagde. Prøv en ny versjon, eplegløgg, og drikk den både med og uten alkohol.


INGREDIENSER
  • 2 kg eple
  • 1,5 liter vann
  • 2 kanelstenger
  • 1 vaniljestang
  • 5 nellikspiker
  • 3 stjerneanis
  • 0,5 ts kardemommekjerner
  • Saft av 2 sitroner
  • 300-500 gr sukker per liter avsilt saft
  1. Skyll eplene godt og skjær dem i grove biter. Ha eplene over i en stor kjele. Tilsett vann og krydder. Kok opp og la det småkoke i ca. 30 minutter.
  2. Sil av gløggen enten i en silduk eller en tettmaska sil. Du kan også bruke et rent kjøkkenhåndkle. La fruktmassen renne av i minst 30 minutter.
  3. Mål opp gløggen og ha den over i en ren kjele. Tilsett sukker (etter smak) og sitronsaft. Kok opp og fjern skumlaget som eventuelt danner seg. Ha gløggen over på rene varme flasker. Oppbevares kjølig.

Dette blir ca. 1.5 liter ferdig ganske konsentrert gløgg. Kan tilsettes hvitvin om ønskelig. Gløggen er holdbar 3-4 mnd. om den oppbevares kaldt. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.