Desember er gløgg tid. Da jeg vokste opp var det Tomtegløgg som gjaldt. Den gir gode stemnings minner, men smaken, tja! Nå flommer butikkene over av ulike gløgg typer. Og det finnes mange gode. Men jeg slår selvfølgelig et slag for den hjemmelagde. Lag en gløggekstrakt og drikk den både med og uten alkohol.
INGREDIENSER
- 1 dl rødvin eller hvitvin
- 4 dl vann
- 2 dl sukker
- 2 stjerneanis
- 1 ts hele kardemommekjerner
- 2 biter kanelstang
- 10 nellikspiker
- 5 cm fersk ingefær
- 1 appelsin
- Bruk kun skallet av appelsinen. Få med så lite som mulig av det hvite på appelsinskallet, da dette er bittert. Ha appelsinskallet oppi kjelen sammen med resten av ingrediensene.
- Kok blandingen opp. Ta den av plata etter oppkok og la det trekke i 30 min.
- Sil av krydderet. Kok så gløggesktrakten opp på nytt, og la den så småkoke i 10 min. Du har nå en deilig hjemmelaget gløggekstrakt.
Ekstrakten er passelig til en 1 liter vin, eplejuice eller usukret saft


Veldig god og ble populær hos mine julegjesterDenne skal lages flere ganger
Så fint at den falt i smak. Og at du kommer til å lage den igjen.