Granskuddsirup

Granskuddsirup er god på is og pannekaker. Bland den ut i rømme og server den til vilt eller spekemat. Den er også et godt alternativ til sukker i te, på müsli eller lignende.

Har du smakt granskuddsirup før?


INGREDIENSER
  • granskudd
  • vann
  • sukker
  1. Legg granskuddene i vann og rens bort rusk og rask som flyter opp. 
  2. Fyll så en kjele med skuddene, dekk med vann og la det koke med lokk ca. 30 min.
  3. Sil så av saften og kok inn med sukker. 3 deler vann og 2 deler sukker. Kok så det hele på svak varme uten lokk til det får en tyktflytende konsistens. Sirupen blir ikke så tykk som vanlig sirup. Sukker brenner seg lett så pass på.  Sirupen tykner mer når den blir kald. Underveis i kokingen fjerner du det hvite belegget som legger seg rundt kanten på kjelen.
  4. Hell den ferdige sirupen på varme rene glass. 

Sirupen har lang holdbarhet men krystalliserer seg lettere enn kommersiell laget sirup.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *