Granskuddsirup

Granskuddsirup er god på is og pannekaker. Bland den ut i rømme og server den til vilt eller spekemat. Den er også et godt alternativ til sukker i te, på müsli eller lignende.

Har du smakt granskuddsirup før?


INGREDIENSER
 • granskudd
 • vann
 • sukker
 1. Legg granskuddene i vann og rens bort rusk og rask som flyter opp. 
 2. Fyll så en kjele med skuddene, dekk med vann og la det koke med lokk ca. 30 min.
 3. Sil så av saften og kok inn med sukker. 3 deler vann og 2 deler sukker. Kok så det hele på svak varme uten lokk til det får en tyktflytende konsistens. Sirupen blir ikke så tykk som vanlig sirup. Sukker brenner seg lett så pass på.  Sirupen tykner mer når den blir kald. Underveis i kokingen fjerner du det hvite belegget som legger seg rundt kanten på kjelen.
 4. Hell den ferdige sirupen på varme rene glass. 

Sirupen har lang holdbarhet men krystalliserer seg lettere enn kommersiell laget sirup.

2 thoughts on “Granskuddsirup

 1. Ingeborg says:

  Hei! Jeg prøvde å lage garnskuddsirup, men det ble mislykket. Jeg fant ingen steder hvor lenge det skal koke. Min kokte veldig lenge fordi jeg syntes ikke den ble noe tykkere. Men da den kjølnet ned ble den som sukkertøy i konsistensen- helt hard. Jeg prøvde koke det opp igjen med vann sik at konsistensen ble fin, men syntes ikke det smakte noe godt. Vet heller ikke hvordan det skal smake for jeg har ikke smakt det før. Tror ikke det ble brent. Vet du ca. hvor lenge det skal koke? Skal prøve igjen neste år nemlig.

  • marmeladedamen says:

   Hei. Det med koketid er litt vansklig da jeg ikke hvet hvor mye væske du har. Som regel koker jeg den i ca 20 minutter. Men jeg bruker forholdvis vid kjele. Da fordamper vannet raksere. Granskuddsirup smaker jo litt som garna lukter. Håper det bil prøve igjen neste år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *