Sommerferien tok meg helt, så ingen produksjon på 2 uker – men den siste uka har jeg vært aktiv på kjøkkenet igjen. 2 kasser med jordbær har blitt forvandlet til både kokt og rørt syltetøy pluss sirup.
Med jordbærsirup har du instant sol og sommer på flaske. Hell litt sirup i farrisen og du har en nydelig drikk. Noen teskjeer på havregrøten og den blir plutselig luksus i hverdagen. Enkelt å lage er det også.
INGREDIENSER
- 2 dl jordbær
- 2 dl sukker
- 1 dl vann
- Kok opp det hele, eventuelt sammen med en delt vaniljestang. Mos jordbærene lett i kjelen. La koke i ca. 5 minutter, til konsistensen har blitt litt tykk(sirupsaktig), men ikke for tykk. Sirupen tykner mer når den blir kald.
- Når det hele er ferdig kokt siler du av bærene og heller sirupen på en liten flaske.
Doble oppskriften og gi bort sol og sommer til venninne.
