Jordbærsirup

Sommerferien tok meg helt, så ingen produksjon på 2 uker – men den siste uka har jeg vært aktiv på kjøkkenet igjen. 2 kasser med jordbær har blitt forvandlet til både kokt og rørt syltetøy pluss sirup.

Med  jordbærsirup har du instant sol og sommer på flaske. Hell litt sirup i farrisen og du har en nydelig drikk. Noen teskjeer på havregrøten og den blir plutselig luksus i hverdagen. Enkelt å lage er det også.


INGREDIENSER
  • 2 dl jordbær
  • 2 dl sukker
  • 1 dl vann
  1. Kok  opp det hele, eventuelt sammen med en delt vaniljestang. Mos jordbærene lett i kjelen. La koke i ca. 5 minutter, til konsistensen har blitt litt tykk(sirupsaktig), men ikke for tykk. Sirupen tykner mer når den blir kald.  
  2. Når det hele er ferdig kokt siler du av bærene og heller sirupen på en liten flaske.

Doble oppskriften og gi bort sol og sommer til venninne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *