Kanel

Wikipedia kan fortelle meg at kanel er en art av kaneltreslekten. Videre at kanel er et krydder som skrapes av innsiden av barken, på arten Ceylonkanel og den noe mer bittersmakende kassiakanelen. Det stopper ikke der. Kanel har selvfølgelig lange latinske navn. Kanel er også et av de eldste krydderne man kjenner til. Den ene arten er mer utsøkt enn den andre. Ceylonkanel har sin opprinnelse på nåværende Sir Lanka. Kassikanelen stammer fra Kina.

Men hvorfor skriver jeg om kanel?  Kanel har ikke helt vært min greie. Når den blir brukt i krydderblandinger og som en liten smaksforsterker  har den vært grei nok. Men jeg har f.eks aldri kanel på grøten. Jeg er nok litt spaltet for kanelboller er nesten det beste jeg vet.  

For et par uker siden kom Marmeladedamen sin mannen hjem med noen tynne, lange og skjøre stenger. Ceylonkanlen var kommet i hus. Ceylonkanelen er litt søtlig og  har ganske sterk lukt. Kassiakanelen er grovere og mørkere brun og litt bitter. Jeg tror dere skjønner tegninga nå. Ceylonkanlen er selvsagt den ekte varen. I norske butikker selges det for det meste kassiakanel. Dette handler selvsagt om pris. I enkelte innvandrer- og helsekostbutikker er det Ceylonkanel å få kjøpt.

Har kanel blit min greie? Det er fortsatt ikke favoritt krydderet men jeg foretrekker helt klart Ceylonkanelen. Test det ut selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *