Kanelboller 

I morgen er det kanelbollens dag i Sverige. Dagen skal ha fokus på svenske bolletradisjoner men skal også være en dag for omtanke. Så hvorfor ikke bake en stor mengde kanelboller og be inn til kaffe. Ingen ting er så godt som fersk gjærbakst synes jeg.

Ingredienser til ca.30 stk

  • 100 g smør
  • 5 dl melk
  • 1 dl lys sirup
  • 50 g gjær
  • 1/2 ts salt
  • 2 ts kardemomme
  • ca. 14 dl hvetemel

Fyll

  • 100 g romtemperert smør
  • 6 ss brunt sukker
  • 2 ss kanel

Smelt smøret og lunk melken. Rør gjæren ut i væska og tilsett sirup,salt og kardemomme. Elt inn melet til en glatt og smidig deig som slipper bollen. Hold litt igjen på melet. Deigen skal være litt løs. Dekk til deigen med plast. Sett den lunt og hev deigen til den blir dobbel størrelse. Rør sammen fyllet. Del deigen i 2 og kjevle hver del til rektangler, ca 25 x 40 cm. Smør fyllet utover. Rull sammen og skjær i ca. 2 cm brede biter. Etterhev på bakepapir-kledde stekebrett i 20 minutter under plast. Pensles så med sammenpiska egg eller melk og pyntes med perlesukker eller mandelflak.

Stekes midt i ovnen på 250 grader i 6-8 min. Avkjøl snurrene på rist.

0 thoughts on “Kanelboller 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *