Tyttebærsesongen er på hell de fleste steder i landet, men du finner ennå tyttebær til salgs på torget. Men kanskje du allerede har fryseren full? Tyttebær inneholder benzosyre noe som gjør bæra veldig holdbare. Industrien bruker kunstig fremstilt benzosyre som konserveringsmiddel. Da jeg vokste opp var det vanligst med kokt tyttebærsyltetøy, så dette syltetøyet bør jeg vel strengt tatt kalle mammas tyttebærsyltetøy. Det skulle røres og røres for å få den rette konsistensen. Så syltetøyet du nå får oppskriften på er litt fast i konsistensen.
INGREDIENSER
- 2 kg tyttebær
- 2 dl vann
- 1,5 kg sukker
- Rens og skyll bæra.
- Bland dem med vann og sukker i en kjele. La bæra koke sakte opp på svak varme i ca. 20 min. Ikke rør under koking men rist litt på kjelen.
- Ta kjelen av varmen og la syltetøyet avkjøles noe. Ta av skum om det har danna seg det på toppen. Skum er grobunn for mugg.
- Når dette er gjort skal det røres. Du skal røre i syltetøyet til det blir kaldt. I belønning får du et godt fast syltetøy.
- Ha syltetøyet over på rene kalde glass og skru på tette lokk.
Oppbevares syltetøyet kaldt og mørkt holder seg nesten uendelig.

