Kryddersylta pærer

På vestlandsgården til farmor og farfar var det mengder av pærer. Disse hermetiserte farmor. Radene farmor hadde med Norgesglass var for et barn enorm. Og det var diverse godsaker på alle glassene. Et kjært minne er derfor farmors sylta pærer med pisket krem. Jeg har kryddersylta mine.


INGREDIENSER
  • 125 g demararasukker
  • 700 g sukker
  • 2 vaniljestenger
  • 2 stjerneanis
  • 2 kanelstenger
  • 30 grå pærer
  • 1,5 liter vann
  1. Kok opp vann, sukker og krydderne. Vaniljestangen skal være splittet.
  2. Vask og skrell pærene. Jeg har delt mine i to og fjernet kjernehuset. Når pærene er delt legges de i laken. Trekk pærene til de er møre.
  3. Legg deretter pærene over på rene og varme glass.
  4. Kryderlaken kokes så opp igjen og helles over pærene på glasset. Sett på lokk og avkjøl.

Pærene oppbevares mørkt og kaldt.  

Server godsakene med lett piska fløte eller crème fraîche. Nyr er også godt til. Nyr er en syrlig ferskost med lav fettprosent. Nyt denne litt glemte desserten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *