Mangochutney 

Nå er vi på ferie i Amerikaland som jeg kaller det. Vi er nærmere bestemt i Florida. Solskinnsstaten har mye frukt å by på, og nå er det sesong for mango. Vi har plukket inn mengder. Solmodne mangoer er rett og slett himmelsk – så i dag har jeg laget en litt spicy chutney.  


INGREDIENSER
  • 2 store mango
  • 1/2 liten rødløk
  • 1 dl gule rosiner
  • 1 dl brunt sukker
  • 3 båter hvitløk
  • 1,5 ss revet ingefær
  • 3 ss eplesidereddik
  • 1/4 ts salt
  • 1/4 ts chilipulver
  1. Skjær mangoen i små biter, hakk løken, knus hvitløken og riv ingefæren.  
  2. Ha alle ingrediensene i en kjele og kok det hele med lokk i ca. 30 min. Ta av lokket mot slutten om du vil ha en tykkere chutney. Smak til med salt, og eventuelt mer chili. Jeg brukte chiliflak. Frisk chili kan selvsagt også brukes.

Denne chutneyen kan brukes til «alt». Nyt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.