Nå er det sesong for norske plommer. Så det er perfekt å lage ett par flasker med plommegløgg. Denne gode krydrede drikken kan nytes hele året og ikke bare til jul.
Supert å gi bort som gave også.
INGREDIENSER
- 2 kg plommer
- 1 – 1,5 liter vann
- 500 – 750 gr sukker pr. liter saft
- 4 kanelstenger
- 6 stjerneanis
- 1 ts kardemommekjerner
- 1/2 ts nellikspiker
- 1/2 – 1 ts allehånde
- Skyll plommene godt og ha dem over i en stor kjele. Tilsett vann og krydder. Vannet skal dekke plommene. Kok opp og la det småkoke i ca 30 minutter.
- Sil av gløggen enten i en silduk eller en tettmaska sil. Du kan også bruke et rent kjøkkenhåndklede. La fruktmassen renne av i minst 30 minutter.
- Mål opp gløggen, og ha den over i en ren kjele. Tilsett sukker (etter smak). Kok opp og fjern skumlaget som eventuelt danner seg.
- Ha gløggen over på rene varme flasker.
Gløggen oppbevares kjølig. Dette blir ca. 1,5 liter ferdig ganske konsentrert gløgg. Blandes ut med vann ved serverting.
Nyt!

