Plommegløgg 

Nå er det sesong for norske plommer. Så det er perfekt å lage ett par flasker med plommegløgg. Denne gode krydrede drikken kan nytes hele året og ikke bare til jul.

Supert å gi bort som gave også.


INGREDIENSER
  • 2 kg plommer
  • 1 – 1,5 liter vann
  • 500 – 750 gr sukker pr. liter saft
  • 4 kanelstenger
  • 6 stjerneanis
  • 1 ts kardemommekjerner
  • 1/2 ts nellikspiker
  • 1/2 – 1 ts allehånde
  1. Skyll plommene godt og ha dem over i en stor kjele. Tilsett vann og krydder. Vannet skal dekke plommene. Kok opp og la det småkoke i ca 30 minutter.
  2. Sil av gløggen enten i en silduk eller en tettmaska sil. Du kan også bruke et rent kjøkkenhåndklede. La fruktmassen renne av i minst 30 minutter.
  3. Mål opp gløggen, og ha den over i en ren kjele. Tilsett sukker (etter smak). Kok opp og fjern skumlaget som eventuelt danner seg.
  4. Ha gløggen over på rene varme flasker.

Gløggen oppbevares kjølig. Dette blir ca. 1,5 liter ferdig ganske konsentrert gløgg. Blandes ut med vann ved serverting.

Nyt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.