Rabarbramarmelade

Syltekurs - kurs i sylting

I et hjørne på tomten står husets rabarbra. Uten styr og stell kommer den opp år etter år. Avlingen er så stor at den villig blir delt. Den havner i pai, kake, saft og syltetøy. I dag deler jeg oppskriften på en marmelade som passer godt til ost.


INGREDIENSER
  • 1 vaniljestang
  • 400 g rabarbra
  • 1 dl rødvin
  • 400 g syltesukker
  1. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Legg vaniljestang og frø i en kjele.
  2. Skrell og skjær opp rabarbraen i små biter, ha det over i kjelen. Hell på vin. Kok opp og la det hele småkoke i ca. 5 minutter, til rabarbraen er myk.
  3. Tilsett syltesukker og kok det hele videre i 2 min.
  4. Hell marmeladen på varme, godt rengjorte og steriliserte glass. Det blir ca. 6 dl marmelade.

Kjøp deg en god ost og nyt !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.