Ramsløk

Nå erklærer jeg herved  sankesesongen min for startet. I går gikk turen til mitt «hemmelige» ramsløksted. Ramsløk er viltvoksende og fantastisk smakfull. Ramsløken blir kalt «Nordens Hvitløk». Sesongen er ikke lang. Den starter vanligvis i begynnelsen av mai og kan strekke seg ut juni. Ramsløkbladene kan forveksles med liljekonvall. Liljekonvall er giftig, så pass på. Så lukt på bladene eller gni  dem mellom fingrene, da vil du kjenne løklukt. Finn deg ditt eget lille ramsløksted.


RAMSLØKPURE
  • ca. 400 g pene og rene ramsløkblader
  • 4-5 dl nøytral olje eller mild olivenolje
  • 2-3 ts salt
  1. Kjør ramsløk og olje til pure med stavmikser/blender. Jeg bruker å blande i litt rapsolje. Smak til med salt.
  2. Hell det hele over på rene steriliserte glass. Etterfyll med olje om nødvendig for å «forsegle» glasset. Pureen har lang holdbarhet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.