Rosévingele med rosepepper

Høsten er på hell og rosévin-sesongen et helt klart over for denne gang. Og kanskje sitter du igjen med en vinflaske eller to? Rosévin er ikke akkurat en lagrinsvin. Så ikke spar den til neste år. Så om du har igjen en flaske synes jeg du skal prøve deg på en rosévingele med rosepepper. Denne rosévingeleen er himmelsk på roastbiff. Den er også super som tilbehør til kylling, eller karbonader. Og aldeles nydelig på ost.


INGREDIENSER
  • 1 flaske rosévin
  • 1 dl saft fra sitron
  • 400 g sukker
  • 4 ss fruktpektin
  • 5 ss rosepepper
  1. Kok rosévin og sitronsaft i 5 minutter. Rør så inn fruktpektin, og la koke videre i 1 minutt.
  2. Ha i sukkeret. Når sukkeret er helt oppløst, ha i rosepepperet. Ta kjelen av platen og fjern eventuelt skum.
  3. Ha geleen over på varme og steriliserte glass. Sett på lokk, og snu glassene opp ned. Når glasset er avkjølt snur du på dem med jevne mellomrom slik at rosepepperet fordeler seg jevnt i glasset.

Lykke til!

4 thoughts on “Rosévingele med rosepepper

  1. Karen says:

    Hei.
    Jeg lagde gelé i høst. Oppbevarte de i et skap med skrå hyller. Geleen skilte seg/safta seg. Har du noen forklaring på dette? De glassene som sto på hode var som de skulle.
    God jul fra Karen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *