Sylta rødløk

Jeg elsker løk, og nå er jeg inne i en periode hvor jeg spiser sylta rødløk på «alt». Sylta rødløk er riktig lekkert.  Det kan brukes på hamburger, leverpostei, roastbiff, fiskekaker og ikke minst til å løfte pølser til  nye høyder.


INGREDIENSER
  • 1 dl 7% eddik
  • 2 dl demararasukker (vanlig sukker fungerer og)
  • 3 dl vann
  • 10 pepperkorn
  • 1 laubærblad
  • 4-5 middels store løk
  1. Skrell av de ytterste, tørre lagene på løken og skjær løken i tynne skiver.
  2. Kok opp sukker, vann, eddik, pepper og laurbærblad. Tilsett løkringene. La det hele avkjøles til det når romtemperatur,  før du heller det hele på rene glass. Løken er best  når den har fått stå et døgn.

Holdbar 2-3 uker i kjøleskap.

Passer som sagt til så mangt. Fredagstacoen blir som «ny» med sylta rødløk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *