Tyttebærketchup

For noen uker siden snakket en venninne av meg varmt om en gave hun hadde fått. Nemlig Tyttebærketchup. Hun utfordret meg. Marmeladedamen du må prøve å lage det. Litt skeptisk men tja hvorfor ikke. Prøvde meg på noen varianter som ikke falt i smak. En ble for sur en annen for lite tro mot bæra. Tyttebærketchup børr  være litt nordisk i smaken synes jeg. Sluttresultatet ble bra og er et veldig spennende tilbehør til alt av kjøtt.


INGREDIENSER
  • 3 dl vann
  • 1 kg tyttebær
  • 1 liten løk
  • 1 ts sennepsfrø
  • 1 ts allehånde
  • 1/2 ts svart pepper
  • 1/2 ts knust einebær
  • 1 ts salt
  • 2 laubærblad
  • 3,5 dl demararasukker
  1. Kok vann, finhakket løk, tyttebær  og krydder i 30 minutter.
  2. Ta ut laurbærbladene og kjør resten til purė med stavmikser eller i blender. Ha pureen over i en sil og mos den igjennom. Du får nå en helt glatt purė uten steiner.
  3. Ha den silte pureen over i en kjele og kok det hele på svak varme, uten lokk, i ca 30 minutter. Rør om av og til. Pass på at ketchupen ikke brenner seg.
  4. Når ketchupen har fått en tykk konsistens helles den over på steriliserte glass.

1 kg tyttebær blir ca. 3 dl tyttebærketchup.

Tyttebær som har vært fryst fungerer like bra som nyplukket. Ketchupen er en super gave til en matinteressert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.