Vaniljecupcakes med Carameliakrem

Til disse cupcakesene har jeg laget en enkel krem med fløte og sjokolade. Hemmeligheten her ligger i sjokoladen. Jeg har nemlig brukt Valrhona sin Grand cru Caramelia. Caramelia er en melkesjokolade med hint av karamell og salt. Kanskje unødvendig å si, men den er himmelsk. Caramelia selges blandet annet på Meny. Vanlig melkesjokolade eller en annen favoritt sjokolade kan selvsagt også brukes. Start med å lage kremen da den skal bli iskald før den piskes opp. La den gjerne stå kaldt i kjøleskapet over natta.


INGREDIENSER
TIL 12 STORE CUPCAKES
  • 220 g mel
  • 200 g sukker
  • 170 g smør
  • 1/2 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 3 stk eggehvite
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 120 ml lettrømme
  • 120 ml melk
  1. Smelt smøret. Avkjøl.
  2. Pisk sammen eggehviter, smeltet smør, rømme og melken. Tilsett sikta mel, sukker, bakepulver og natron. Vips det hele lett sammen.  
  3. Fyll muffinsformene 3/4 fulle. Bruk gjerne muffinsbrett. Hvis ikke bruker du bare dobbelt lag med muffinsformer om du ikke har stive former. Dette for å holde fasongen på cupcakesene.
  4. Stekes 15-20 min på 180 grader. Avkjøl på rist.

CARAMELIA KREM
  • 200 g Caramelia
  • 3 dl fløte
  1. Varm opp fløten og ha i hakket sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet. Avkjøl.
  2. Når massen er avkjølt settes den  tildekket i kjøleskapet, gjerne natta over.
  3. Når fløten er iskald pisken den opp som vanlig krem. Ha kremen på helt avkjølte cupcakes. Jeg har brukt sprøytepose til ta på min krem.

Bruk den sjokoladen du har lyst på men Caramelia er himmelsk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.